Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tät spelning av Narnia

Annons

Vad spelade det för roll att det bara var 30 personer i publiken närmast scenen? Och att ljudet inte var helt perfekt? Medlemmarna i Narnia gav ändå allt under sin spelning på festivalen Fighting the Darkness, i Malung.

Outtröttliga och med en entusiasm utöver det vanliga fick de dansgolvet att gunga.

För mig är Narnia en relativt ny bekantskap. Influenserna i deras musik hittar jag där jag är mest hemma, i den tidiga klassiska hårdrocken -lite Iron Maiden, lite Accept och även i lite nyare Hammerfall-om man nu nödvändigtvis måste identifiera musik på det sättet. Låttexterna och mellansnacket hade ett kristet budskap, och passade utmärkt som avslutning på Fighting the Darkness, en hårdrocksfestival arrangerad av Svenska kyrkan.

Festivalbesökarna hade varit i full aktivitet ett och ett halvt dygn när Narnia äntrade scenen och det är förståeligt att många i publiken var för trötta för att vara engagerade.

Desto mer engagerade var bandmedlemmarna. Karismatiske sångaren Christian Rivel kom till sin rätt i låtar som No more shadows from the past, Into this gate och We are the people of the blood red cross.

Carljohan Grimmark var en skicklig gitarrist och fick god hjälp med det musikaliska av de övriga i bandet, det vill säga trummisen Andreas Johansson och basisten Andreas Olsson.

Det mesta som förväntas av en hårdrockskonsert fanns också med i konserten. Refrängen från titelspåret från den nya cd:n Long live the king fungerade utmärkt som allsång och med Show all the world lämnade bandet scenen och Malung för den här gången.

Ungefär 400 personer hade löst biljetter till Fighting the Darkness, och cirka 100 av dem fanns i lokalen när Narnia spelade.

Inledningens ljudproblem rättades tack och lov till ganska snabbt och spelningen blev tät och intensiv.

Det var nästan omöjligt att fånga Christian Rivel på bild, han rörde sig oavbrutet, klappade händer, flörtade med publiken och körde sin egen koreografiska show.

Det var andra året i rad som Narnia avslutade festivalen. Före Narnia hade under två dagar band som Kraa, Mimikry, In Mourning och hemmabandet Cavalince spelat.

Tyvärr fick "sitt-upparen" Jesper Odelbergs show och föreläsning ställas in på grund av sjukdom. Men avslutningen på festivalen blev ändå magnifik.

Ett hett tips till medlemmarna i Narnia: Nästa gång ni kommer till Malung och festivalen, ta med er en nyskriven låt som heter just -Fighting the Darkness!

ÅSA LARSSON

Mer läsning

Annons