Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tallinn tur & retur?

Annons

Och går det dåligt kommer vi nog att fira ändå, för det här är verkligen så himla roligt, fortsätter Staffan Lindfors och snurrar ett halvtomt glas Möet Chandon i handen.

- Det är kul, instämmer bandkollegan Jens Kristensen.

- Naturligtvis känner man en viss spänning också, men framför allt så känns det här jättekul.

Vid ett bord mitt i schlagercirkusens egen lilla lekstuga sitter de trygga hälsingarna Östen Eriksson och Jens Kristensen och provar bubbelvatten tillsammans med violinisten Gunnar Morén från Ludvika och basisten Staffan Lindfors.

Knappast någon vanlig presskonferens. Men det är lätt att förstå varför Östen med resten tycker det är skojigt med melodifestival.

Basisten Staffan Lindfors och violinisten Gunnar Morén har sina stalltips inför fredagkvällens direktsändning klara, och vet vilka som kommer vinna schlagerfinalen om inte Östen med resten gör det.

- Jag tror att Kikki, Bettan och Lotta vinner, säger Staffan Lindfors.

- En annan stark kandidat är Afrodite, för det är en låt som håller hög internationell klass, fortsätter han.

- Ja... jag borde väl tycka något eget, men jag håller faktiskt med Staffan helt och hållet om det, säger Gunnar Morén.

- Mendez är en outsider också, inflikar Jens Kristensen.

Två av medlemmarna i Östen med resten bor i Hälsingland, en bor i Falun och en i Ludvika. Långa jobbresor? Jo, visst, men eftersom kvartetten arbetar kors och tvärs i hela landet så menar de att det inte spelar någon större roll var medlemmarna bor. Det blir långa resor ändå.

Staffan Lindfors är egentligen från Ljusdal, men flyttade till Falun för tre och ett halvt år sedan. Orsak?

- Min fru. Hon är från Mora egentligen, men hade jobbat i Falun tidigare. Och när vi skulle flytta ihop var vi båda två i det läget att vi kunde flytta precis vart vi ville, så då blev det Falun, berättar Staffan Lindfors.

- Vi flyttade dit i oktober 1998, och nu har vi en liten villa i Britsarvet.

Jobbet i Östen med resten har han haft betydligt längre än så.

Östen med resten senaste tillskott är Ludvikasonen och violinisten Gunnar Morén. Som först kom i kontakt med gänget via sin svåger, den inte alldeles oberömde dragspelaren Bengan Jansson.

På senare tid har medlemskapet i Östen med resten av naturliga skäl gjort att Gunnar Morén varit tvungen att dra in en smula på sin medverkan i Dalarnas musikliv. Det är dock ändå relativt omfattande. Han är konsertmästare och musiker i Dalarnas orkesterförening, Grängesbergs orkesterförening, Dalarnas kammarorkester...

- Sedan har jag en liten trio i Ludvika som heter Ludvika spelmanstrio tillsammans med min fru (Eva-Helena) och en kille som heter Erik Nordström, berättar Gunnar Morén.

Basisten Staffan Lindfors som kommer från en bakgrund av boogie, bluesrock och Creedencekrogar försöker även han delta i det lokala musiklivet hemmavid när han har tid.

- Jag är ju ganska ny i Falun och frilans, och nu blir det inte så mycket tid över för annat vid sidan av Östen, säger Lindfors.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons