Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sweet Jackie på bio

Annons

Videon är regisserad av Tova Magnusson-Norling och gästas av Alexandra Dahlström som även spelar huvudrollen i filmen Fröken Sverige.

Låten Sweet Jackie är även ledmotivet till Tova Magnusson-Norlings debutfilm. Fröken Sverige har biopremiär den tredje september.

- Det var Tova Magnusson-Norling som kontaktade oss och frågade om hon fick göra en musikvideo med oss. Och det fick hon väl svarade vi, säger Victor Norén.

Sugarplums video kommer att visas innan filmen The Stepford Wives på Biopalatset i Borlänge i morgon kväll. Den är inspelad i en lagerlokal utanför Stockholm och är enligt sångaren Victor Norén inte det minsta pretentiös.

- Det är en snygg video. Den är inte alls som en vanlig musikvideo och Tova Magnusson-Norling är ju regissör, jävligt proffsig, säger Victor Norén.

Enligt Pia Norström som är presschef på Sandrew Metronome är det inte helt vanligt att filmbolagen väljer att visa en musikvideo som trailer.

- Jag tycker det här är jättebra. Biosalongen är ett fantastiskt forum, men det är väldigt dåligt utnyttjat, säger Pia Norström.

Sugarplum Fairy har tillbringat en hel del tid i studion mellan sommarens alla festivalspelningar. Singeln Sweet Jackie släpps den 8 september och debutalbumet den 15 september.

- Det känns skitbra. Det är en väl genomarbetad platta. Vi har ju hållit på med den sedan i maj, säger Victor Norén.

Men innan skivsläppet ska bandet hinna med fyra sommarspelningar till. Nästa helg bär det av till Malmö och Norrköping och till hösten planeras en ny Sverigeturné.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons