Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges första seniorlag i Counter-Strike: ”Det är som att en helt ny värld öppnat upp sig”

Det är inte bara unga som kan delta i E-sport. Nu har ett lag av pensionärer skapats, ledda av Ninja in Pyjamas-grundaren Tommy Ingemarsson, för att tävla i Counter Strike: Global Offensive.

Annons

Dataspel är bara till för unga? Pyttsan. Nu har Lenovo sponsrat ett lag med pensionärer, med lagnamnet Silver Snipers, som ska utmana andra i E-sporten Counter Strike. Laget leds av E-sport legendaren Tommy Ingemarsson, känd för att ha startat E-sport laget Ninja in Pyjamas.

– Det är oerhört kul att få coacha Silver Snipers i Counter-Strike. Det skiljer sig från mina andra coachinguppdrag och det ska bli spännande att coacha personer som aldrig spelat förut och följa deras resa fram till Dreamhack där de ska utmana eliten, säger Tommy Ingemarsson till tidningen M3.

Till samma tidning säger en av lagmedlemmarna i Silver Snipers:

– Det är som att en helt ny värld öppnat upp sig. Jag har aldrig spelat Counter-Strike tidigare men jag känner redan att jag är helt fast och är så glad att Tommy engagerar sig och visar oss gamlingar hur vi gör slarvsylta av fienden, säger Wanja Godänge.

Den äldsta deltagaren i Silver Snipers är 81 år.

Pressbild.

Mer läsning

Annons