Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk skådespelarprofil hittade 35 år yngre kärlek via Facebook

Hög på morfin och på jakt efter en begagnad bil på Facebook började skådespelaren Dan Ekborg, 61, skriva till 26-åriga Emma Svedlund, numera Ekborg, från Medelpad. I dag är de gifta.

Annons

Dan Ekborg, 61, är känd från flera svenska filmer och känns kanske inte minst igen från filmen "Tomten är far till alla barnen", när det snart börjar nalkas julfilmer i tv-tablåan.

Nu har han fått tid i rampljuset igen. Men inte tack vare någon ny roll. Nyligen berättade Aftonbladet att skådespelaren har hittat kärleken i en 35 år yngre kvinna från Medelpad, närmare bestämt Sundsvall.

Emma Svedlund (numera Ekborg) och Dan Ekborg anländer till galapremiären för uppsättningen Macbeth på Maximteatern i Stockholm.

Skådespelaren och 26-åringen Emma Svedlund, numera Ekborg, träffades i en köp- och säljgrupp på Facebook när Ekborg i sin sjukhussäng efter en operation på grund av artros i knäna , skrev till Emma.

Paret delar ett bilintresse och samtalet ledde till en flirt och att Ekborg senare, trots stränga order från läkarna, åkte upp till Sundsvall med bil för att träffa Emma.

"Inne på sidan ser jag en tjej med hästsvans som skrivit en rolig kommentar. En smart, intelligent kommentar", säger Ekborg i programmet Hellenius hörna, som sändes i TV4 i söndags, skriver Aftonbladet.

I programmet, som leds av David Hellenius, berättade skådespelaren att han är överlycklig.

"Jag kände mig som 15 år. Jag är överlycklig. Får man vara det i det här landet?", skriver Aftonbladet att han svarade i programmet.

Tidigare i år gifte sig paret som tog namnet Ekborg och numera bor i Stockholm.

Mer läsning

Annons