Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenne Rubins 25 år och välmående

Annons

Lyssna på:ModemBredband
Svenne Rubin, jubilar


-Det är bra med en liten paus, eller en stor paus. Vi hade en start här i veckan och det kändes kul att börja igen, säger kapellmästaren Svenne Rubin.

Han har varit på Nya Zeeland med familjen i fem månader och är tillbaka i Vansbro sedan en vecka, under tiden har de andra i bandet varit upptagna med andra projekt. I går släpptes singeln Regn, regn, regn från den kommande plattan Mot framtiden på gummimadrass, den första på åtta år.

-Titeln är ett citat från det gamla tv-programmet Mosebacke monarki. Det är 13 låtar på plattan där de flesta är kända för livepubliken, säger Svenne Rubin.

Plattan släpps i maj och då blir det också stort jubileumsfirande i Vansbro den 6 maj. En heldag med spelningar både ute och inomhus för att fira att det gått 25 år sedan Svenne Rubins bildades.

-Det finns så många olika minnen från de här åren. Det är lätt att säga att det är genombrottet med Långa bollar 1992 som är det största. Men det kan jag inte säga att det är. Mycket är det de där annorlunda sakerna som kanske ingen annan gjort som är roliga att komma ihåg, säger Svenne Rubin och nämner en gång då man tog fikapaus under en spelning och uppmanade publiken att göra detsamma.

-Vi satte en klocka på ringning och när den ringde mitt i en låt tog vi fram kaffetermosar, satte oss att småprata lite. En del i publiken gjorde likadant, andra blev nog lite sura.

Trogna fans kan också hjälpa bandet att minnas vad som hänt under åren genom att berätta om sina minnen på bandets hemsida. I dag torsdag gör bandet sin första spelning på en båt i Stockholm och ett trettiotal spelningar är hittills inbokade under sommaren.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons