Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårslaget bra rock'n roll

/
  • Hubcaps gjorde två långa framträdanden i Grycksboparken under lördagskvällen. Här med öppningslåten Move It.  Foto: Mikael Forslund

Annons
  • Rockabilly i Grycksbo
  • 11 augusti
  • Publik: cirka 350
  • Band: Hubcaps, Interstate 40 Rythm Kings och Seatsniffers

Även kvällen efter var det rockabilly och swing på samma ställe. Den ljumma lördagskvällen bjöd på toppenrockabilly med tre band: de båda svenska Hubcaps och Interstate 40 Rythm Kings samt belgiska Seatsniffers. Hubcaps gjorde två framträdanden som var milt uttryckt toppenbra. En trio med bas, trummor och gitarr. Gitarristen Jonas Holmberg, mycket lik Buddy Holly förresten, drog på i ett rasande tempo så dansgolvet gungade. Han är dessutom en bra sångare. De inledde med den klassiska Cliff Richardlåten Move It och så var ribban placerad högst upp. Det nästan fyllda dansgolvet fortsatte att dansa till Get up, Dreams of You och Rockabilly baby med flera. Stilen passade perfekt på stället. När bandet spelade Break up var det rockabilly och rock’n’roll när den är som bäst. Svårslaget.

Interstate 40 Rythm Kings följde därefter. Efter en ganska lugn inledning de första 20 minuterna i jazz- och bluestempo blev det lite mera fart i swing- och rocktempo med femmannabandet. Munspelaren Benny Olander hade en härlig scenshow. Mycket musik för pengarna om man säger så. Ju längre bandet spelade, desto bättre blev de med låtar som Oh baby, Hurry Home, Little Girl och At my Front Door. Åsa Lundborg och Fredrik Eriksson dansade jive så det stod härliga till på golvet, mycket nöjda med tonerna från högtalarna. Lite högt kanske, men det funkade.

Hubcaps gjorde ännu ett helgjutet framträdande innan det var dags för belgiska Seatsniffers. Jovisst, det blev lite mera riv, framför allt med saxofonen. Men det vete katten om de nådde så högt som väntat. Visst jättebra, men svårt att följa upp efter bra band strax innan. Vi fick höra Red Hot, Alla of This, I Got a Love och That’s It.

Sammanfattningsvis ett mycket lyckat arrangemang. Nu ser vi fram mot spelningar i samma anda i Enviken den 26 september och i Övertänger den 6 oktober. Dessutom kommer John Lindberg Rockabilly Trio ut med en skiva om några veckor som är inspelad hos Enviken Records. Heltidsmusikern John passar i samma sväng på att flytta från Gästrikland till Falun.

MIKAEL FORSLUND

Mer läsning

Annons