Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svängig kväll på "Nashalla"

Annons

country | Dalhalla

Nashville Stars: Paul Alan Coons, Harley Cummins, Pat Roden, T Jae Christian

Dalhalla 28/7

Publik: 3 240 personer

Tennessee Five från Avesta underhöll vid serveringen, och Small Town Urbans fick inviga stora scenen med cajun och texmex-toner.

Men det alla väntade på var förstås kvartetten från Nashville uppbackade av Nashville Session Band, sex urskickliga proffsmusiker som tyvärr stördes av ljudproblem till och från. Sångmickarna var tack och lov felfria, och artisterna klarade scenshowen trots det ovanligt långa avståndet till första bänk.

Även om en av dem hade lust att simma fram till publiken.

De ligger strax under toppen av Nashvilles alla stjärnor, men det beror mer på avsaknad av den stora hiten än brister i kunnande och entusiasm.

Paul Alan Coons inledde med "Everything she touches (turn to love)" och slog an tonen direkt. Det här skulle bli en kväll med hjärtekrossare som tema.

Linedansarna King Creek Kickers från Falun fick visserligen komma in på tredje låten redan, men det var balladerna som alla kommer att minnas.

Linedans är en förhållandevis ny fluga, men T Jae Christian och hans stall på Universal Sound hyllar traditionell country. En kväll för hattar och boots, även om det var förvånansvärt få med västernstuk i publiken. Överdriven Dalhalla-respekt?

Coons var den bästa Cash-imitatören sedan brorsan Tommy Cash var i Sverige. "Goodbye old friend" var en hyllning till Randy Hardison, gruppens trummis som rånmördades utanför en bankomat några veckor före Europaturnén. Paul Alan Coons allra innerligaste stund.

Harley Cummins var i Europa för första gången. En snickare som först nu lockats till en totalsatsning på countrymusiken. Förståndigt med en röst mitt mellan Marty Robbins och Elvis Presley.

Cummins fick fart på publiken med "Singing the blues", men även i hans fall är det balladerna som sitter bäst. Alla tre herrarna kan ge nytt liv i klassiker som kan verka uttjatade.

Countrylegenden George Jones låtar brukar nästan inga artister våga sig på. T Jae Christian törs, flera gånger. Versionen av "He stopped loving her today" skulle göra Jones i nuvarande dalande form avundsjuk. Och här talar vi verkligen om hjärtekrossare. Låten var överlägsen på omröstningen "Heartbreaking songs top-100". Den finns med på Christians nya fina album Old Porch Swing, som många passade på att köpa.

Pat Roden överraskar mest. I likhet med T Jae kom hon med nytt album i somras, Trouble Free. Men hon är bättre i verkligheten. Med rutin som körsångare till en mängd stjärnor skapar hon bästa publikkontakten och lyfter fram sin perfekta countryröst än mer.

Hon sade sig aldrig ha sett så många Cadillac som här omkring, och vad kunde passa bättre på Classic Car Weeks inledning än Cadillac Love.

Hennes ballader när skymningen föll var kvällens höjdpunkter.

KENNETH LUNDSTRÖM

Mer läsning

Annons