Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svängig jazzkväll i Gagnefs kyrka

Annons

Och det funkar utmärkt. Gagnefs luftiga kyrkrum fylls med en hel del jazzstandards som Someone to watch me och Time after time, The way you look tonight och My funny Valentine förstås. Svante Thuresson håller sig mest till de svenska klassikerna medan Victoria bjuder på smakprov från sin senaste platta. Wake up song imponerar och Victoria tillägnar den sin dotter Julia. Sedan blir det sommarsvenskt.

- Min sommarvals vad handlar den om? Ingenting alls, den bara fanns där.

Thuresson visslar, diggar lätt och glatt. Han ser helnöjd ut och spexar till det lite med Beppe Wolgers Mamma va e' de'? Om den där stora elefanten. Och så är det dags för fler jazzstandards.

- Vi tar en lite nyare jazzstandard, jag har faktiskt en som är skriven efter 1934, säger han och river av I remember Bill.

Bidibidi-dibidubidubidubi-dibidibidibi-du.

Svängigt.

Pianisten Jan Lundgren är mycket skicklig. Efter Svantes och Victorias första uppvisningar kör han ut dem båda i sakristian och plinkar i gång en tonbeskrivning av landskapet Blekinge från hans senaste platta Svenska landskap.

Augustikvällsdimman som börjat härja utanför kyrkans tjocka väggar letar sig in genom springorna och lägger sig i jazzslingornas dans. Luftigt, obekymrat. Det är en fin jazzkväll.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons