Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sugarplum till Tyskland

Annons

Sugarplum Fairy har som flera andra svenska band gått hem bra i Japan. Bara sedan december har de varit där tre gånger och är ganska nyss hemkomna från en kortare turné. Där har de mött en välkomnande och engagerad publik.

- De är mer disciplinerade också. När man spelar är de mer med på noterna, hoppar i takt och sjunger med. Säger man åt dem att vara tysta så blir det knäpptyst. Svensk publik kan vara lite stroppig, säger Carl Norén, sångare och gitarrist i bandet.

- Samtidigt är japanerna ganska rakt på, säger han och nämner presenterna som exempel.

- Vi nämnde i någon radiointervju att om de ville ge oss något så ville vi gärna ha solglasögon. Det kom flera hundra till Sonys kontor.

På måndag åker de på turné till Tyskland som förband till The Ark. Med sig har de en hel drös kompisar.

- Det är alltid kul att åka turnébuss. Vi har en massa kompisar som jobbar med merchandise och backline, så det blir nästan som en semester. Vi är ett gäng på sådär nio personer. Som en stor familj.

Skivan släpptes i Tyskland i måndags, så timingen är perfekt. Men det är inte exakt samma skiva som släpptes i Sverige.

- Vi har gjort nyinspelningar av låtarna och lagt på mer gitarrer. Det är mer livekänska nu. Sedan lade vi dit två nya låtar och tog bort två.

Den här versionen kommer inte att släppas i Sverige, utan vill man ha den är det bara att handla på import.

Tidigare har de varit i Tyskland och spelat tillsammans med Carls och Viktors storebrors band Mando Diao. Ett av få tillfällen då hela brödraskaran träffas.

- Man får inte se Gustav så ofta, säger han.

För närvarande håller både Carl och Viktor Norén på att spela in demos på var sitt håll. Viktor är nere i Tyskland tillsammans med trummisen Kristian Gidlund och Carl är hemma i Stockholm, där han numera bor.

- Jag såg ingen anledning att åka så långt, utan kunde lika gärna vara hemma.

Hur låter det nya materialet?

- Vi har ju ett utpräglat sound och det låter som Sugarplum. Skillnaden mot första skivan är väl att den innehåller låtar som skrevs under lång tid - från när vi startade bandet till nu.

Planen är att släppa en ny platta i början av nästa år, men för närvarande känns inte det särskilt aktuellt.

- Vi är fortfarande mitt uppe i den här plattan. Vi skulle vilja släppa den i USA och England, men det är ju bolaget som bestämmer sådant. Sådant tar ett tag. Men den nya inspelningen av skivan känns helt rätt att släppa i England, säger han.

Några spelningar i Dalarna är inte inplanerade för närvarande.

- Men jag hoppas att Peace & Love bokar oss. Det vore jävligt kul.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons