Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sugar Plum Fairy med symfoniorkester

Annons

Det är de kaxiga killarna i Sugar Plum Fairy, som förutspåtts ett brett genombrott på den nationella popscenen av tidningens nöjesredaktör och andra av tidningens recensenter, som ska spela tillsammans med tillsammans med orkesterföreningen.

Killarnas ungdom till trots har bandet funnits i mer än tre år. De har också tidigare tackat ja till ovanliga konserter. Sugar Plum Fairy spelade i våras på den ungdomsfestival som innebar att rock'n'roll för första gången spelades i Boda missionskyrka.

Övriga solister under "Blomma min stad" har också lokal bakgrund. Det gäller sopranen Hanna Husàhr, HG Berglund, Olle Andersson och Lars Karlin.

Av solisterna 2003 kan antas att arrangemanget får ett väsentligt annat innehåll än det haft de senaste åren. Tidigare har Lena Nordin (1995), Krister S:t Hill (1996), Camilla Tilling (1997), Olle Persson (1998), Dilbèr (1999), Tommy Körberg (2000) (som blev sjuk och mer eller mindre ersattes av Bengt Lindén), Maria Keohane (2001) och Zoran Todorovich (2002) - alla för-

ankrat repertoaren stadigt i den klassiska musiken, med inslag av operett och musikal.

JENS RUNNBERG

Mer läsning

Annons