Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Strålande" start för The Ark

/
  • The Ark höll hov vid en internationell presskonferens på måndagen i Helsingfors. Ola Salo beskrev stämningen som

Annons

Den första etappen i nedräkningen inför schlager-EM på lördag klarade The Ark på måndagseftermidagen; den första repetitionen.

The Ark körde igenom sitt bidrag, "The worrying kind", fyra gånger och var efteråt väldigt belåtna.

- Jag överdriver inte när jag säger att det var en av de roligaste repetitionerna vi någonsin har haft, säger Ola Salo.

The Ark har fått justera scenshowen eftersom scenen i hockeytemplet Hartwall arena i Helsingfors saknar övervåning och hiss som Melodifestivalen scenbygge hade hemma i Sverige. Men efter att ha turnerat och spelat låten live under våren har bandet blivit ännu säkrare. Och hittat lösningar på även det. Så repetitionerna under veckan är knappast till för The Ark. Showen sitter.

Nu när det har gått så bra, kommer ni att ta det lugnt under resten av veckan fram till finalen?

- Vi ger alltid 100 procent, säger Ola Salo, med ett leende.

The Ark har seglat upp som favoriter inför finalen i schlager-EM. Inte bara bland svenskar. Det är många experter i Helsingfors som nämner svenskarna som tänkbara vinnare. Det skulle kunna innebära onödig press. Men Ola Salo har ett annat sätt att se på saken.

- Det finns många favoriter här. Jag upplever det inte som att vi är en lika stor favorit som vi var i Sverige. Vilket gör att vi kan vara ännu mer avslappnade och slå lite underifrån, vilket är en fördel.

The Ark fick också möta den internationella schlagerpressen för första gången. Världsvant och säkert svarade Ola Salo på en massa frågor från den nyfikna pressen. Om sitt finskklingande namn och influenserna från David Bowie, bland annat.

Den enda "underliga frågan" kom från en israelisk journalist som tvärsäkert förutspådde svensk seger eftersom Sverige vinner varje gång Israel skickar ett pojkband till tävlingen. Påstod han. Inte ens Ola Salo hade ett bra svar på den frågan.

Det är på lördag som The Ark tävlar i schlager-EM i Helsingfors. Nu väntar en vecka av repeterande och representerande. Det förstnämnda en andra gång i Hartwall arena på tisdagen och det sistnämnda på flera olika fester som The Ark ska vara med på under veckan.

- Det är en väldigt vänlig stämning. Folk har förvarnat oss om presskonferenser och sånt, att det skulle vara frågor på väldigt låg nivå. Men jag upplever folk som extremt artiga och trevliga, säger Ola Salo.

Mikael Forsell/TT Spektra

Mer läsning

Annons