Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora saker väntar dem

Annons

Det beror delvis på att killarna i Sugarplum Fairy själva känner att de spelat väldigt mycket och ofta och gärna på hemmaplan de senaste åren.

Men bara delvis.

En annan del av sanningen är att killarna i Sugarplum Fairy med största tänkbara sannolikhet inom en snar framtid, antagligen redan den kommande hösten, kommer vara fullt upptagna med... annat.

Borlänges bästa snart sajnade grupp har en ny medlem, en ny video, ett gäng färska låtar och superhemliga framtidsplaner.

- Vi kan tyvärr inte säga något om vad som är på gång. Men det kommer hända stora saker för oss, lovar Victor Norén.

- Så stora att du kommer ramla av stolen när du får höra...

Få saker skulle glädja ett gammalt rockhjärta mer än ett förverkligande av det där trilla-av-stolen-scenariot Victor Norén pratar om.

Inte bara för att Sugarplum Fairy från Borlänge är ett sällsynt charmigt, sprudlande ungt, vänligt och energiskt popband med stor potential och extra flicktycke, utan också för att Sugarplum Fairy är ett BAND med stora bokstäver.

Ett gäng nära vänner. Som älskar att spela musik tillsammans. Och har stora drömmar.

Bröderna Victor och Karl Norén, trummisen Krisitian Gidlund och gitarristen Jonas Karlsson värvade för ett par månader sedan en ny medlem till bandet.

David Hebert är en gammal kompis till killarna som hoppar in på klaviatur och befriar front-Victor från basspelandet i vissa låtar.

- Det har blivit som en nystart för oss sedan David kom med, konstaterar Victor och alla de andra nickar instämmande.

Sugarplum Fairy har tidigare i år spelat in en stor mängd demosånger tillsammans med Ronald Bood, som tidigare bland annat producerat The Plans och Mando Diaos debutalbum. Tillsammans med ytterligare en person fungerar Ronald Bood numera också som manager åt bandet. Sköter förhandlingar med skivbolag och annat praktiskt.

- Det känns väldigt bra att inte behöva sköta allt det där själva nu, faktiskt, särskilt som man märker hur alla försöker vara med och få en bit av kakan nu när det börjar gå bra för oss, säger Kristian Gidlund.

Har ni spelat in fler låtar tillsammans med Ronald Bood?

- Vi har spelat in nio låtar. Sex eller sju av dem är helt nya. Men det är inte något debutalbum vi spelat in, säger Victor Norén.

- Det har vi tänkt göra till hösten, säger Carl Norén.

- Oj... nu kanske jag säger för mycket...

Killarna i Sugarplum Fairy berättar att de på senare tid fått åtskilliga anbud och förfrågningar från olika håll och kanter, och det är inte bara svenska skivbolag som börjat visa intresse för bandets musik.

Killarna i Sugarplum Fairy fräser och fnyser dock lite ilsket när jag gör en försiktig jämförelse med den huggsexa som uppstod kring Mando Diao när de slog igenom.

- Det vi har på gång nu är någonting helt annat. En helt annan grej. Det går inte att jämföra, menar Carl Norén och får medhållande nickar från bandkamraterna.

Tids nog får vi veta vad det är för bus Sugarplum Fairy har på gång. Och det är kanske bara en tidsfråga innan varje storebror-lillebror-jämförelse mellan Sugarplum Fairy och Mando Diao blir överflödig.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons