Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor show med Alcazar

Annons

Det var i går kväll.

Jag hann höra drygt 40 minuter av framträdandet och Alcazar hann med sina hits, till och med den där med refräng på franska som låter sååå väldigt snuskig.

Alcazar, det vill säga Magnus Carlsson och Andreas Lundstedt, kom aldrig fram till Not a sinner, nor a saint så länge jag var där, men jag gissar att de två sångfåglarna drog av den i slutet av uppträdandet.

Not a sinner, nor a saint var annars den stora vinnaren, trots att den aldrig nådde ända fram till eurovisionsschlagerfinalen i Tallinn.

Frågar du mig? Jodå, visst var det rena pesten.

Alcazars discopop borde ha representerat vårt land, det med de röda stugorna och vita knutarna, det ursvenska, särskilt som de två snyggingarna rockar som vore de eldiga spanjorer. Fråga dina polare, de håller med mig.

Not a sinner, nor a saint passar för dans.

Och vad Alcazar dansade i Ludvika i går kväll.

Koreografien var oemotståndlig och Magnus, den rackaren, vickade på höfterna så att era föräldrar funderade på att utfärda utegångsförbud för er.

Det var show.

Stor show.

Rent musikaliskt var dock Alcazar inget att hänga i julgranen. Sången var äkta, men kompet var, ärligt talat, förinspelat. I alla fall till stora delar.

Men vad gör man inte för en fest?

Alcazar fångade publiken.

Varför inte döpa om gruppen till Alcatraz?

CARL-JOHAN BERGMAN

Mer läsning

Annons