Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stones på turné igen

Annons

Rolling Stones spelar troligen i Sverige nästa sommar. Vid en presskonferens i New York på tisdagen presenterade gruppen planer på ett nytt album plus världsturné.

- Vi har haft roligt när vi spelat in skivan, så det blir nog en kul turné också, sa Mick Jagger.

Turnén, som inleds den 21 augusti i Boston, når Europa nästa sommar efter att ha tagit sig över USA, Sydamerika och delar av Asien. Den europeiska turnén sker mellan juni och augusti nästa år, men inga datum eller spelplatser har offentliggjorts. Men den svenska konsertarrangören Ema bekräftade på tisdagskvällen att det förs förhandlingar om att få hit bandet nästa sommar. Rykten på internet gör gällande att Ullevi i Göteborg är arenan som gäller, men det vill inte Ema kommentera.

Presskonferensen inleddes med att Rolling Stones framförde några låtar på en scen vid Lincoln Center i New York. Efter en viss väntan återvände gruppen till scenen för att svara på pressfrågor. Många frågor flamsades bort av de fyra i bandet, och när en reporter från BBC News försökte fråga om gruppen numera åker på turné för att de tycker det är roligt att spela live, eller för att de tjänar mycket pengar på det, buade publik och band.

- Sådana löjliga frågor tänker vi inte svara på, sade Jagger samtidigt som Keith Richards en smula upprört kastade sin jacka i golvet.

Det framkom i alla fall att det nya albumet var till "85 procent klart", och att de spelar delar av det på turnén, men att fokus kommer att ligga på de klassiska låtarna.

På frågan om det här är deras sista turné, svarade Mick Jagger:

- Vi skulle aldrig gå ut och säga så. Det leder bara till att fansen känner att de måste köpa biljetter, för att de tror att det är sista chansen. Vi tar en turné i taget.

Senast Rolling Stones uppträdde i Sverige var så sent som för två år sedan.

(TT Spektra)

Mer läsning

Annons