Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stödkonsert med bredd

/
  • Johnny Olsson, Berit Zetterqvist, Ann Olander, Sven trägårdh, Jennie Tiderman och Anna Zetterqvist är alla involverade i stödkonserten för Hagströminsamlingen.

"Från gånglåt till Elvis" är rubriken för en konsert i Rättviks kyrka på lördag. Syftet är att få in pengar till Dalarnas museums Hagströminsamling.

Annons

Berit Zetterqvist fick idén till stödkonserten efter att ha sett på TV om Dalarnas museums insamling.

– Jag ville göra en konsert och känner så många musiker. Alla ställer upp helt ideellt, säger hon.

– Som textillärare på Mora folkhögskola så använder jag mig dessutom ofta av Dalarnas museum och det känns kul att kunna bidra.

Själv är hon även med i Orsa dragspelsklubb.

– Min far spelade på ett Hagströmdragspel och jag har ett litet själv.

Konferencier blir kyrkoherde Sven Trägårdh.

– Kopplingen till kyrkan kan sägas vara dansmusiken. Det är ju många som träffats på dans i Rättviksparken för att sedan gå uppför altargången i Rättviks kyrka. Hagströms modell Kent gavs också ut i färgerna rosa och blått, kyrkans färger vid dopet, säger han.

Arrangörerna räknar med 600 personer och hade i början av veckan sålt ungefär hälften av biljetterna.

– Vi har även engagerat lokala företag och privatpersoner, säger Berit Zetterqvist och berättar att de har lyckats få sponsorhjälp för allt, från ljudanläggning till fikabröd.

Johnny Olsson är också med och arrangerar konserten och han betonar bredden på de musikstilar som kommer att representeras under kvällen.

– Vi frågade oss: Vad stämmer in på Hagström? Det är allt! Vi var lite ute efter musik från 30- till 60-tal och det passar väldigt bra. Du Sven har lovat att ha brylcreem i håret på lördag, säger han riktad mot kyrkoherden.

Svaret:

– Vi får väl se...

Mer läsning

Annons