Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stegar in mot mörkrets hjärta

/

Annons

Några år senare får Benitez ett anonymt telefonsamtal som leder till en makaber mordplats i mörkaste Seven-atmosfär, där de tre ovan nämnda personerna har tilldelats var sin gravsten.

Trion knyts åter ihop för att lösa brottet som pekar tillbaka på incidenten vid skolan något år tidigare. Motvilligt låter sig Renzo återigen kopplas till fallet, numera kör han taxi, eftersom han fortfarande "kan känna stanken av bränt människokött".

Från början etablerar mördaren vanan att plantera ut ledtrådar, gärna på gravstenar, och rigga händelser där polisen frustrerat befinner sig på efterkälken.

David Finchers thriller Seven från 1994 slog ned som en bomb i genren och gav den en extra mörk och mentalt djuplodande dimension.

Ekon från det mästerverket är tydliga och berättelsen är på intet sätt originell, med den utbrände polisen som tvingas möta sina demoner och brottslingen/den diaboliske "regissören" som drar i trådarna bakom kulissen. Bristen på originalitet hämmar dock inte dess sevärdhet.

Regin är skickligt och effektfullt genomförd och fotot bär upp den mörka och olycksbådande stämningen.

I den första delen tas det första steget in i det mänskliga psykets unknare territorier, det är en rysande introduktion på tretton olycksbådande steg in mot mörkrets hjärta. Jag ser framemot vad som komma skall.

ANDERS LAGERQUIST

Fakta: TV Thriller

EPITAFIOS

I rollerna: Lito Cruz, Julio Chávez, Paola Krum, m fl

SVT2, 8/6, kl. 22.30

Mer läsning

Annons