Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stefan Nykvist lämnar Larz-Kristerz

/
  • Stefan Nykvist lämnar Larz-Kristerz. Här en bild inför Skinnarspelen i Malung där Stefan också medverkat.

Stefan Nykvist hoppar av Larz-Kristerz. Hans sista spelning med bandet blir den 4 januari i Evertsberg.

– Jag har tröttnat, säger han till DT.

Annons

Larz-Kristerz showar just nu för fullt på Klockargården i Tällberg och de nominerades i går som Årets band på Dalecarlia music awards, men för Stefan Nykvists del så är det snart slut.
– Det är väl ganska enkelt. Jag har tröttnat helt enkelt. En del tycker om det där livet och andra gör det inte - jag tillhör den senare kategorin. Jag tycker att det blir lite enformigt till slut. Alla dessa resor - det går så mycket tid. Min kreativa sida har försvunnit lite, säger han.
Han var med och bildade bandet och när de slog igenom i Dansbandskampen. En av anledningarna till att han nu hoppar av är att han vill att minnena från Larz-Kristerz ska förbli ljusa.
– Jag minns väl egentligen allt med värme. Det har varit jättekul och därför vill jag att minnet ska förbli så. Jag vill sluta innan jag känner att det vänder för mycket. Jag har varit med om så mycket saker. Saker man normalt inte hinner på ett liv har vi gjort på fem år. Jag har haft en fantastiskt rolig tid och jag ska aldrig glömma hur bra jag har haft det. Jag vill ha kvar vänskapen mellan oss, de är viktigare än allt annat.
Hur reagerade de andra?
– Det var ganska lugnt faktiskt. Vi pratade om det några gånger. Vi har gått igenom det här.
Några konkreta musikaliska projekt har han inte, men musiken kommer han inte att släppa.
– Jag vet faktiskt inte riktigt. Jag är ju en optimist och en kreativ människa så ag har alltid klarat mig. Jag har en sak jag ska göra och det är att jag ska spela alla hep starssolon på orgel i vår, på Tyrol i Stockholm. Jag erbjöd mig det för halva grejen med dem var Benny Anderssons solon på orgel.
Den fjärde januari står han på scenen med bandet för sista gången.
– Då knyter vi ihop säcken lite, man slutar där man började.
De andra i bandet fortsätter med Peter Larsson som ensam frontfigur. Under nästa år kommer också ett nytt album. Inspelningen påbörjas under våren.

Mer läsning

Annons