Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stående ovationer för Alice i Cassels

Annons

Musik |

Alice babs, titti sjöblom, ehrling eliasson

Cassels, Grängesberg

lördag 3/4

Ett antal legender har jag hört, och gått från konserten med ett "tjaha, då har man sett en legend då". Så var det inte nu.

Före detta ungdomsförförerskan, hovsångerskan Alice Hildur Nilsson Sjöblom har fortfarande spänst i pipan. Det lär inte vara några problem att leta upp 80-åriga damer i ens närhet som sjunger betydligt taffligare än så här.

Visst har somliga magsura så kallade experter menat att en gammal tant borde lägga av. Jag menar att många småtjejer i branschen inte ens borde ha börjat.

I varje fall om man jämför med Alice Babs.

Vad var det då som bjöds under Cassels tak?

Husguden Ellington fanns givetvis med med jämna mellanrum i programmet.

Liksom en mindre känd Povel Ramel; One hundred per cent all american och - givetvis - ett antal gamla succéer från Vårat gäng, och en avslutande Swing it, magistern där publiken tog upp unison allsång i refrängen.

Pärlorna var många och ungdomarna på scenen svarade för ett par. Ehrlings och Tittis variant av den 40 år gamla succén Droppen dripp, från det klassiska barnalbumet Sjung med oss mamma, var en verklig höjdare liksom Tittis version av Abba-låten Thank you for the music, som bara sjungits lika bra av Vera Lynn.

Plus också för en ovanligt bra version av Calle Schewens vals.

Ehrling Eliasson var nog en prima överraskning för de flesta, inte minst som ackompanjatör.

- Han låter som ett helt storband, sade Alice, och fick mig att fundera över om han inte rent av under lång tid spelat under pseudonymen Thore Ehrling (Eliasson).

Det enda som störde något var strängvalet, som var av den sort att gitarren rent akustiskt ibland påminde om ortens lokala cittragrupp.

Ehrling var, för övrigt, inte ende musikanten på scenen. Svärmor imponerade storligen med läckert pianospel i ett nummer. Det hade vi gärna hört mer av.

Notabelt var den höga medelåldern i lokalen. Med tanke på att Alice Babs har varit vår ledande sångerska, överskridande de flesta genrer, sedan mer än 60 år kunde gärna publikens medelålder varit en smula lägre.

Var fanns de som hörde Alice och Titti sjunga Alice Tegnér till de mosade bananerna ?

Vi mera grånade som kom får vara tacksamma för att fortfarande få chansen att uppleva högklassig underhållning som inte bara ängsligt sneglar mot hitlistorna.

I fredags såg jag ett utmärkt program om en annan scenveteran i tv; Lill-Babs. I lördags såg jag den Babs som förvandlar alla "Babs" till små.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons