Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stabilt och pålitlig, Sahara Hotnights

Annons

Sveatorget, 20.15

Det finns två svenska rockskolor. De galna och de pålitliga. För länge, länge sedan, i forntiden, var ett band som The Nomads falukorv på knäckebröd, medan ett band som Union Carbide var ostron i stekhet sommarsol.

Pålitlighet och galenskap. Två svenska rocktraditioner. Band som Soundtrack och The Hives verkar fortfarande i den galna oförutsägbarhetens tecken. Du kan aldrig vara riktigt säker på vad som ska hända när de står på scenen. Grupper som The Hellacopters och Backyard är representativa för den stabila skolan. De levererar. Gör aldrig usla spelningar. Driftsäkra som lastbilar.

Sahara Hotnights är också ett sådant där stabilt, pålitligt svensk rockband. Jag har aldrig sett dem göra ett ökengig. Ibland bjuder de på fantastiska konsertupplevelser. Stabilitet och pålitlighet är inte lika med tråkigt. The Nomads är till exempel ett av de vackraste garagebanden någonsin. I universum.

Sahara Hotnights bjuder inte bara på skåpmat i Borlänge. Vi får ett ett par nya sånger. En av dem lovar gott, en stänkare, men Salty Lips känns småstekig.

Därutöver saker som Drive Dead Slow, Hotnight Crash, Who Do You Dance For och Quite a Feeling.

Maria Andersson tackar för salladen (?) och säger att det är "skitkul att vara här, faktiskt".

Men trots att det här bara är gruppens tredje sommarspelning känns tjejerna inte riktigt taggade. Det saknas lite aggressivitet och glöd. Men det är stabilt. Klappa-händerna-rock med hållfasta melodier och popkrokar.

Ingen dunderspelning. Men stabilt.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons