Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sprallig miss Li på Kopparhatten

Annons

Efter en intensiv höst kommer i kväll nykläckta indieprinsessan Miss Li till Falun och Kopparhatten.

- Det kommer att bli ren och skär glädje och inga krusiduller på Kopparhatten. Det blir glatt och spralligt, säger hon till tidningen.

I november släppte hon skivan Late Night Heartbroken Blues och svensk media fick spratt. Alla ville prata med Linda Carlsson från Borlänge och från att ha suttit hemma i lägenheten och plinkat på sitt nyinköpta piano blev hon allas angelägenhet.

- Det blev lite av en chock för mig. Jag sprang runt och gjorde fyra intervjuer per dag. Jag har inte hunnit med annat den sista tiden och blev tvungen att gå ner i arbetstid för att hinna med. Jag trodde ju inte att musiken som jag skrev skulle komma utanför mina väggar, säger hon och skrattar.

Till jul åkte Linda Carlsson hem för att hälsa på sin familj och fick då ett avbrott i karriärkarusellen.

- Att komma hem tre dagar över julen var lite som att komma till en annan värld efter den här intensiva perioden. Plötsligt kunde jag reflektera över vad som hänt och det var nästan så att man blev lite deppig.

Om man får gissa så kommer det att snurra på för Linda Carlsson och hennes Miss Li även framledes. I vår är hon aktuell i Riksteaterns Trevligt och bra med Åsa&Gertrud och redan i januari kliver hon in i studion igen för att påbörja inspelningen av sin andra skiva.

- Ja det blir lite drag till våren. Jag ska gå in i studion och spela in 20 låtar på ungefär två veckor sedan ska vi välja ut några till min nästa skiva som släpps i april.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons