Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelsugen Petter fixade feststämningen

Annons

Tror ni partymannen Petter fixade säsongsavslutningsfest på HC natten till valborgsmäss? Så klart!

Ett snudd på tomt dansgolv. En liten, liten skara människor vid kravallstaketet. Det ser ut att vara godnatt när Dj Sleepy kliver in bakom skivspelaren mitt på HC:s lilla klubbscen klockan tio över elva på kvällen.

- Wow! Inte ens ni här framme verkar bry er, säger Sleepy med ett snett men godmodigt litet leende.

Han har fel. Publiken på HC bryr sig. Den är bara sen i starten den här första kvällen av sista helgen för säsongen.

- Alla ni där bak i baren, step-up, step-up, step-up! manar Dj Sleepy.

Kliver fram gör de. Och vilket gensvar Petter får när han och Eye'n'I-ersättaren Martin gör entré med en ituhuggen version av gamla godingen Mikrofonkåt och En banger från Bananrepubliken.

Jubel, vrål och händerna i luften på HC.

- Sälen, mår ni bra?

- Jaaaaaa!!!!

- Härligt, jag mår också bra.

Petter påminner lite om Snoddas eller kanske Mora-Nisse när hans vita NY-luva halkar på sniskan. Men han ser också ut som om han kommer direkt från en avslappnad solsemester. Och han ger ett fräscht, utvilat, spelsuget och extremt proffsigt intryck på scenen.

Ljudet skruvas så högt och är så basmättat att beatsen får HC:s klubb-PA att bli alldeles spräckligt, och Petter bjussar på smakprov från pinfärska albumet Ronin som släpptes dagen innan spelningen på HC.

Premiär alltså, i skidsäsongens elfte timma.

Vi får några korta snuttar ur låtar som på skiva gästas av Timbuktu och Ken Ring, och duon AFC har följt med Petter till fjälls för att kunna gästspela på scenen.

Efter hårt pumpade versioner av Vinden har vänt och nya Stureplanssagan om Fredrik Snortare och Cecilia Synd lägger ljudteknikern ut pausmusik i högtalarna. Ett strategiskt misstag eftersom publiken tar för givet att det inte kommer bli tal om några extranummer.

Men Petter är som sagt spelsugen. Han brottar sig in på scenen igen trots att ingen egentligen klappar. Men har sannerligen inga problem att tända stämningen på nytt.

- Är det någon låt som saknas? undrar rappgurun från Söder.

Så klart avslutar ett 45 minuter långt grejtest hits-fyrverkeri som innehöll lagom lite nytt material. Kanske var konserten aningens aning för lång. Men Petter fixade partystämning på HC. Klart bra.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons