Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Speldosegänget är redo

Annons

Karin Glenmark, Jill Johnson, Loa Falkman, Herman Lindqvist, Björn och Pernilla Skifs kompletterade av en mycket kompetent samling musiker och dansare; bara att nämna namnen kittlar lusten att ta reda på vad de kan åstadkomma på scen.

Produktionsledningen visar som vanligt en stor förmåga att botanisera i den svenska artistmyllan och odla fram en intressant speldosebukett.

Men utöver de självklara egenskaperna styrs urvalet också av att det måste vara ett gäng som kan sammansvetsas och fungera ihop.

- Vi gör en stor produktion på kort tid. Det måste fungera socialt. Vi behöver ha kul på vägen, konstaterar Pernilla Skifs.

Att döma av andan på pressinformationen tycks den biten sitta helgjuten. Och Sälenuppgiften tycks stimulerande.

- Det finns ingen show som liknar den här, menar Loa Falkman.

- Hela miljön med den vackra inramningen här gör allt så mycket bättre; det här ska bli jättekul, säger Jill Johnson.

Auditoriet är maxat till högst 4 000 per föreställning. Gränsvärdet är vettigt satt; med fler skulle många få svårt att ta del av scenkonsterna.

Vädret är en viktig faktor och även om det är förståeligt att folk vill invänta förutsättningarna kan det bli svårt att då bereda sistaminuten-bokarna plats.

- I år fick vi säga nej till 1 000 personer.

Och i skrivande stund är alltså minst två tredjedelar av alla biljetter redan sålda.

Sketcherna, dansen och musiken - till hundra procent hämtad ur svensk fatabur - assisteras av Herman Lindqvist berättande inpass. På förhand skulle tyckas att inslagen borde skära sig en aning visavi varandra men erfarenheter från tidigare Speldosor har fastslagit symbiosen som mycket fruktbar. Vissa sketcher och inslag knyter också an till Herman Lindqvists berättelser som en sorts levande illustrationer.

Tidigare besökare kommer säkert att känna igen grundkonceptet. Musik- och danskadern är i stort sett identisk med tidigare uppsättningar och väl intrimmade i speldosemiljön. Några överraskningar lär dock bjudas även den som sett tidigare upplagor. Men här vill speldosemaskineriet förstås inte lätta på förlåten helt.

- Publiken kommer att få träffa några figurer de känner igen, lovar Pernilla Skifs hemlighetsfullt.

I dag, onsdag, samt på fredag och lördag finns chanserna att ta reda på vilka de figurerna är.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons