Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelar nostalgishow om 1950-talet

/
  • Cecilia Kyllinge (före detta Bergqvist) sjunger och agerar och hennes mamma Solveig Bergqvist-Larsson sjunger, agerar och berättar i nostalgishowen

Mor och dotter, Solveig Bergqvist-Larsson och Cecilia Kyllinge, är aktuella med en nostalgishow.
– Det blir en resa tillbaka till 1950- och 60-talet, med mycket fart och fläkt, säger Solveig.

Annons

Ta´t lugnt - ta en Toy, är inte bara en klassisk reklamslogan från 1950-talet, det är även namnet på den nostalgishow som Solveig Bergqvist-Larsson och Cecilia Kyllinge (som tidigare hette Bergqvist) snart har premiär för. Damerna har även hjälp av Olle Nyberg som sköter musiken.

– Jag har skrivit en barndomsroman och efter att jag hade skickat den till förlaget uppstod det ett litet tomrum. Då var jag så inne i 1950-talet att jag ville göra något mer. Jag började skriva på en föreställning och bollade lite med Cecilia och Olle om det och resultatet blev denna nostalgishow, berättar Solveig.

Under showen varvas musikstycken med sketcher och Solveigs berättelser om sin uppväxt på 1950-talet.

– Alla som var med på den tiden kommer att känna igen sig. Jag ska försöka att gestalta hur det var på den tiden, till exempel när man stod med tjejerna och tryckte på dansbanan i Folkets Park och hoppades att just HAN skulle styra sina myggjagare åt mitt håll. Vi hoppas att publiken kommer att sjunga med i de gamla örhängena från bland annat Lill-Babs och Siw Malmkvist. Vi tre i ensemblen spelar och agerar mycket tillsammans, det kommer att bli mycket fart och fläkt, säger Solveig Bergqvist-Larsson.

Smygpremiären av showen har redan avklarats, i Gullspång.

– Den riktiga premiären blir i Gimsbärke-Duvnäs hembygdsgård, strax norr om Borlänge. Vi börjar i liten skala. Sedan kommer vi att spela på Sagateatern i Hedemora den 30 januari, i Ludvika på Teater Köpmansgatan 4 den 31 januari och på Folkets Hus i Säter den 27 mars. Dessutom blir det föreställningar i Borlänge och Svärdsjö. Vi har även fått förfrågningar från orter utanför Dalarna. I sommar kommer vi att spela föreställningen i både Stora Skedvi och Dala-Husby, berättar Solveig Bergqvist-Larsson.

Mer läsning

Annons