Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Speedmarket Avenue övertygade

Annons

Det helt färska Norrköpingsbandet Speedmarket Avenue gjorde en strålande spelning på rockklubben Desired på fredagkvällen.

Tänk er en kombination av Håkan Hellström och Brainpool och så lägger vi på en fräck synt och en trumpet! Det låter som en riktig soppa men det blir en trevlig kompott av gitarrpop á la västkusten och små slingor av trumpet lite lagom independent, och alltsammans backas upp av en synt av gammalt 70-, 80-talssnitt.

Framför allt är det låtmaterialet som övertygar mig om att det här bandet blir stora inom en snar framtid. Första singeln I can tell by her eyes är en kalasbra poplåt med en refräng smittsam som mjältbrand. Det går helt enkelt inte att stå stilla till den låten! Då måste jag stelopereras först, om det ens skulle kunna hjälpa för nu snackar vi Mega-HIT! Den här låten är bland de bästa svenska låtar jag hört på mycket mycket länge.

Det övriga låtmaterialet håller även det mycket hög klass och fortsätter bandet i den här stilen så är en spikrak karriär att vänta.

Sångaren Isak Klasson har en röst som är väldigt lågmäld och nasal men gruppens musik är så varierad så det stör inte alls. Sångare av Klas mått har annars en benägenhet att bli väldigt enkelspåriga och tjatiga i längden. Så är inte fallet här utan hans röst passar perfekt in i musiken.

Nu kan vi bara invänta debutalbumet från Speedmarket Avenue och hoppas att de är bokade till massor av festivaler i sommar. Det är de värda.

PETER JOHANSSON

Mer läsning

Annons