Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spänt läge i Helsingfors för The Ark

/
  • The Ark repeterade för andra gången på tisdagen i Helsingfors. Scenen i Helsingfors är mindre än den i Melodifestivalen, men Ola Salo tycker att Hartwall arena har

Annons

The Ark repeterade på tisdagen för andra gången i Hartwall arena i Helsingfors inför schlager-EM på lördag. Ola Salo och de andra körde igenom sin låt utan några som helst problem och den säkerhet som präglade måndagens repetition, var ännu starkare dagen efter.

- I dag började vi verkligen hitta formen, säger Ola Salo.

The Ark visar inga tecken på att ha drabbats av någon slags press och har försökt tona ner eventuella segerförhoppningar.

- Vi ska försöka ha så kul som möjligt och så får vi se vad som händer, säger till exempel Jepson i bandet.

En viss oro har dock spridit sig bland journalister och experter som undrar varför inte resten av schlager-Europa på plats i Helsingfors snackar upp The Ark inför lördagens final.

Istället snackas det bland de internationella journalisterna mest om Ukrainas dragshowartist Verka Serdutjka, Marija Seritovic från Serbien och Rysslands grupp Serebro som vinnare.

Schlagerexperten Christer Björkman tycker dock inte att svenskarna ska oroa sig. Han tippar en topp tre-placering för The Ark och tycker inte att det går att tolka "snacket" i presscentret som tecken på att The Ark ska floppa på lördag.

- Nej, det handlar mer om vad vi har för artist. Vi ska inte glömma att största delen av de som faktiskt går omkring här är "eurofans" och de gillar skrikiga kärringar och det är en skillnad.

TT Spektra/Mikael Forsell

Mer läsning

Annons