Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sofia med fler än Andersson

Annons

Det blir inte en Dan Anderssonskiva, men det blir en skiva tillsammans med bandet jag har spelat med ute på turné. Vi spelar in de låtar som har tillkommit i repertoaren, utöver Dan Anderssonmaterialet. Så det blir samlade visor, säger Sofia Karlsson.

Det kommande albumet kommer att bestå av både okänt och känt material, varav åtminstone en Bellmanlåt och ytterligare en med Dan Andersson. Eventuellt också en Taube, antyder Sofia Karlsson, "men jag säger inte vilken".

Inspelningarna har pågått sedan i september och fortsätter parallellt med inbokade framträdanden.

-Man vet inte förrän allt är klart vad som kommer med. Vi har spelat in mycket, men det är mycket sorterande och rensande. Jag vet inte än hur skivan blir. Musik har en förmåga att leva sitt eget liv.

-Jag trodde faktiskt att jag skulle göra en väldigt glad skiva. Men jag är ju bitterljuv till naturen, jag tycker om det vemodiga. Så det blir nog en stor släng av det i alla fall.

Svarta ballader blev en storsäljare med svenska mått och den fick fina recensioner. Dessutom tilldelades den en Grammis i kategorin Årets visa. Men Sofia Karlsson säger sig inte känna någon press på att upprepa succén.

-Jag tänker börja om från noll igen. Svarta ballader blev en succé som ingen, allra minst jag, hade räknat med. Jag ser det som en engångsföreteelse. Jag är glad att det gick så bra, men det ligger inte för mig att tänka att jag ska göra succé.

Framgången med Svarta ballader har gjort Sofia Karlssson otroligt efterfrågad. Bara sedan april har hon gjort 63 spelningar landet runt.

Under vintern och våren gör hon flera tv-framträdanden och spelningar på en rad platser i landet. Däremellan är det tänkt att hon ska fortsätta spela in den kommande skivan. (TT Spektra)

CARL-JOHAN BERGMAN JENS RUNNBERG

Mer läsning

Annons