Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Soardy & Her Majesty

Annons

Medan de första kalasgästerna släntrar in på udden i stålande solsken kopplar Soardy in instrumenten och gör sin insats som uppvärmare.

Och det med all heder.

De gör ett kort set, strax över 20 minuter. Låtarna är mellansnabb och mellantung rock, och det är mycket tack vare sångerskan Linneas förtjänst att det låter så bra som det gör.

Det mest anmärkningsvärda med det "lokala" demobandet i Säter är ändå att det kommer från Östersund! Skickade inga dalaband in några demos?

Det första "riktiga" bandet som spelar är Her Majesty. Innan de hade släppt nånting surrades det en hel del om "Håkan Hellströms gitarrists band" och det är fortfarande Timo Räisänen som står i centrum.

Det är han som kör det flirtigaste mellansnacket och det är han som får flest skrik från tjejerna längst fram.

Musiken kräver dock lite större åthävor än så för att lyfta. Det tar ändå gott och väl halva spelningen innan det lossnar.

Först när Timo visar upp sina nya födelsedagsgitarr och strax efteråt när ett par killar med saxofon och trumpet och ger singelhiten "I´m fire, c´mon" extra lyft börjar det kännas det som man har kommit på kalas.

I låten efter dyker "Tiny Dancers" (Marit och Åsa från Marit Bergmans gäng, och Idde från Lars Winnerbäcks band Hovet) upp och knäpper fingrarna och dansar runt och ser så glada ut att det smittar av sig på bandet.

Även publiken, som vid det här laget blivit ett par nummer större verkar ganska nöjd, även om de flesta av oss säkert hoppas mer på andra akter senare under kvällen...

|

JOHAN ERIKSSON

Mer läsning

Annons