Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snelugg.nu - ett unikt webzine

Annons

Snelugg.nu heter ett webzine som skapades av Hedemorakillarna Erik Östholm och Magnus Hedvall.

Ett webzine är ett nätmusikmagasin där man kan man gå in och läsa recensioner och lyssna på helt ny musik som ännu inte har nått ut till skivaffärer, radio och tv.

Snelugg.nu är enligt upphovsmännen unik i sin genre.

- Vi har inte hittat någon liknande sida som enbart recenserar och koncentrerar sig på demos. Och det sprids fort.

- Banden som vi recenserar länkar ofta vidare till oss från sina hemsidor och man byter banners (klickbara länkar) till andra sidor. Det har bara rullat på, och vi får i snitt in två demos per dag, säger Erik Östholm.

Erik Östholm och Magnus Hedvall har, för att hinna med att recensera så många demos som möjligt, tagit hjälp av vännerna Magnus Haderborg och Calle Eriksson, även de från Hedemora.

- Det finns så otroligt mycket bra musik som inte kommer fram och så mycket dålig musik som spelas i radio och på MTV.

- Vi fick idén en kväll när vi satt och drack vin med ett gäng kompisar. Då kom vi på att det här med att starta ett webzine var en bra chans att både få tillgång till ny musik och samtidigt hjälpa till, säger Erik Östholm.

Erik Östholm och Magnus Hedvall är numera bosatta i Stockholm, de kallar sig båda musikfreaks och spelar själva i band, nämligen i poprockbandet The Black Hart Empire.

- Jag tycker att Bjurman och co skriver rätt hajpat, det ska vara så häftigt och de sågar bara för att vissa ska man såga. Om jag inte är på hårdrockshumör så väntar jag med att recensera hårdrock tills en dag jag känner mig sugen på det. Det känns ärligast och mest rättvist mot bandet. Men därför tar det längre tid, ibland kan det ta en månad innan en demorecension är färdig. Vi har inte gått på någon journalistutbildning, eller teoretiskt lärt oss hur man skriver en recension, utan vi skriver rakt upp och ner och så ärligt vi kan, säger Erik Östholm.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons