Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabba cash på väg att bli film

Annons

"Snabba cash" var höstsäsongens stora genombrott på den svenska bokmarknaden. Jens Lapidus kriminalroman utspelar sig bland några människor som lever på skuggsidan av Stureplan, och boken fick mycket beröm för skildringen av de mindre vackra delarna av Stockholms nöjesnav.

- Det här är jättekul så klart. Jag träffade flera produktionsbolag som var intresserade. Jag kan inte så mycket om film- och tv-branschen själv, men jag fick ett väldigt bra intryck av Tre Vänner, säger Jens Lapidus.

- Men jag vill understryka att än så länge är bara optionen såld, den här processen har bara börjat och det är en lång väg innan det blir något konkret, lägger han diplomatiskt till.

Men Michael Hjorth, som är vd på produktionsbolaget Tre Vänner, verkar inte tveka om att projektet ska bli verklighet.

- Vi köper ju inte något om vi inte vill göra något av det. Det här är en väldigt bra bok, jag har stora förhoppningar om att det ska bli av, säger han.

Jens Lapidus hoppas att bokens kvaliteter ska klara överföringen till det nya mediet.

- Jag ville skriva en underhållande kriminalroman på en kvalitativt hög nivå som tillförde genren något nytt. Jag hoppas att en film- eller tv-produktion ska kunna göra det också.

Michael Hjort säger att inspelningen ska ske nästa år, med premiär tidigast i slutet av samma år eller i början av 2009. Tala om skådespelare eller regissör vill han inte ännu, och beslutet om det ska bli en film eller tv-serie har heller inte tagits.

- "Snabba cash" är en så rik historia, vi får se vilken som är den bästa formen för den, vi tittar just nu på båda möjligheterna, säger han.

Tre Vänner är närmast aktuella med filmatiseringen av Jonas Hassen Khemiris debutroman "Ett öga rött". Deras senaste långfilm var "Sju miljonärer" och bland deras tv-serier finns "Cleo", "Poliser" och "Världarnas bok".

TT Spektra

Daniel Åberg

Mer läsning

Annons