Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smäktande toner på nyårsdagen

Annons

Alla som gillar wienervalser och tjusiga operettnummer kan behålla nyårsfrack och partyblåsa på efter nyårspartajandet. På nyårsdagen bjuder Dalasinfoniettan in till traditionsenlig nyårskonsert i Kristinehallen.

Dirigerar gör wienermusikspecialisten och operadirigenten Mika Eichenholz, och sopranen Agneta Eichenholz står tillsammans med tenoren Mattias Ermedahl för konsertens sångnummer i en repertoar som omfattar såväl musikal som operett och som varvas med orkesterns nyårsfestliga urval av valser, marscher och polkor.

Agneta Eichenholz sjunger till vardags på Folkoperan och gjorde senast i somras huvudrollen i Mozarts "Enleveringen ur Seraljen" på Ulriksdals slottsteater.

Mattias Ermedahl hörs ofta på Göteborgsoperan och gjorde i våras rollen som häxan då Musikteatern i Värmland satte upp "Hans och Greta".

Dalasinfoniettans nyårskonsert ges i Kristinehallen på nyårsdagen samt på onsdag, sedan far orkestern ut i länet för att bjuda på wienervals på Cassels i Grängesberg på torsdagkvällen och i Säters kyrka på fredag i nästa vecka.

Mer läsning

Annons