Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slarvan möter perfektionisten

Annons

Riskanalytikern Reuben Feffer är hundra procent trygg och säker över att han hittat kvinnan i sitt liv när han gifter sig med Lisa. Första dagen på smekmånaden hoppar hon i säng med en tubdykande fransk nudist. Reuben tappar fotfästet i tillvaron. Hans gode vän André Marek släpar dock med honom på party och där träffar han en gammal bekant. Polly arbetar som servitris på festen och har grava problem när det gäller trygghet och trohet. Hon kan inte binda upp sig. Vågar inte. Vill inte. Vägrar.

Polly är tjejen som glömmer nycklarna i frysfacket, Reuben är killen som ägnar exakt åtta minuter per dag åt att flytta prydnadskuddar i hemmet.

Slarvan möter perfektionisten.

Ett omaka par som ändå försöker inleda en fluffig romans.

Det går. Men valhänt. Sakta, sakta lär de känna varandras små fel och brister, men lär sig också av varandras förtjänster.

Då kommer Lisa hem från Bahamas och ställer till det.

... och så kom Polly är en konventionell romantisk komedi där kärleken får lagom stora förhinder och komiken sällan lockar fram mer än ett litet förstrött leende hos oss som tittar.

Jennifer Aniston har spelat slarvan-med-gott-hjärta så många gånger nu att hon kan gå på autopilot. Frågan är om hon över huvud taget har någon annan roll på repertoaren.

Ben Stillers kroppskomik fungerar sisådär. Det är inte otroligt roligt att se honom snora, prutta, dregla in sig i svett eller torka sig i rumpan med flickvännens mormors hemvävda prydnadsduk.

Det är betydligt roligare att se Philip Seymour Hoffman spela ihop pengar till sitt nästa riktiga filmprojekt i birollen som Reubens bäste vän. Hoffman är genial och Alec Baldwin gör också ett fint inhopp som Reubens burduse boss på jobbet.

... och så kom Polly är en gäspning till romantisk komedi som aldrig vid något enstaka tillfälle kliver utanför genremallens ramar.

Inte sövande tråkig, lite söt, underhållande för stunden.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons