Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slaptones spelar på Kroghallfestivalen

Annons

The Slaptones har haft medvind under våren. Debutalbumet Simplify kom i januari och som förband till Wilmer X under deras vårturné har de kunnat pracka på en intet ont anande publik sin mix av rockabilly, pop och country.

- Det har fungerat utmärkt, säger gitarristen Greta Bondeson.

Hennes musikkarriär inleddes i 16-årsåldern med att hon spelade med pappan Janåke Bondeson - som var norrländsk popmusiker i början av 60-talet - på olika pubar. En nyttig skola som Stella Bondeson snart enrollerades i.

Sedan spelade systrarna ensamma under namnet Bondeson en tid, med bland annat Joni Mitchell och Sherlyl Crow på repertoaren.

Men vändpunkten kom som sagt med Reno Brothers. Rockabillyns sväng, enkelhet och energi lockade.

- Det var häftigt. Vi kände direkt att vi ville blanda in det i vår egen musik. Det var faktiskt så enkelt - vi såg ett band och blev sålda.

När en ståbas inhandlats och bandet sedan tog form var det mest naturligt att Janåke satte sig bakom trummorna, trots att han, som gammalt popsnöre egentligen tyckte att 50-talsrock var töntigt.

Hur är det att jobba med sin far?

- Det frågar alla. Det fungerar alldeles utomordentligt bra, faktiskt. Han är som vilken bandmedlem som helst, fast snällare.

Debuten innehöll bara ett fåtal egna låtar, men det ska det bli ändring på till nästa gång. Redan nu skriver de nytt eget material och hoppas kunna spela in uppföljaren till hösten.

- Vi har satsat mycket på det, men det är inget vi kommer att presentera under sommaren. Vi kommer att köra låtarna från plattan, säger Greta Bondeson.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons