Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skydda barnen från hjärtesorg

Annons

Problemet är att ju mer hjärtefirande vi ägnar oss åt, desto längre ner kryper det i åldrarna och får funktionen av social utslagning på känslonivå.

I USA, varifrån seden kommer, är det ju standard att byta Valentine-kort till och med i kindergarten. Alltid är det någon guldlockig tjej som knappt får plats med alla sina kort och alltid är det någon stackare som blir helt utan. Det är så man lägger grunden för framtida vansinnesdåd. "Jag fick aldrig något Valentine-kort när jag var liten, så därför måste jag döda alla små barn". Skyll inte på Marilyn Manson.

Det är illa nog att vissa idrottslärare i Sverige fortfarande tillämpar "välj lag".

Jag ber er: Stå emot alla hjärtans dag, för barnens skull. Var kära året om i stället.

Och framför allt: Bojkotta Brinkenstjärnas sunkiga dokusåpa/gogo-dansturnéer på krogen, som i kväll naturligtvis har alla hjärtans dag-tema. De tar utrymme och tid kvällar som skulle kunna fyllas med bra musik och verkliga händelser. I kväll lägger Big brother-Linda beslag på lite uppmärksamhet i Borlänge. Är detta ett tecken i tiden? Då är det illa.

Annars finns det faktiskt en del konsertgodis att se fram emot i vår. Weeping Willows den 24 mars och Danko Jones den 7 april, till exempel. Och när gamle Deep Purplesångaren Glenn Hughes kommer till Borlänge den 1 april så hoppas jag bara att han har legenden Hempo Hildén med sig på trummor. Söderhamnare kan behöva lite stöd när det inte går så bra för Broberg i bandy. Jag har dessutom haft hans mamma Märta som historielärare.

Dokusåpor var det, ja. I kväll är det stor doku-fest i rutan när Robinson säger tack och adjö för gott från SVT (TV 3 lär kasta sig över rättigheterna). Och nej, jag kommer inte att missa detta spektakel för allt i världen nu när Broder Daniel inte konkurrerar om tiden längre. Pål, som är den enda som haft lite distans till det hela, lär åka ut så det ryker om det, med följd att ett gäng drygskåp (Daniel) och jaså-personligheter (Mariana, Mille och Emma) gör upp om titeln. Roligare kunde det ju vara.

Skönt att det är över.

Mer läsning

Annons