Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skivfest med Larz-Kristerz

/
  • Skivfest med countryskjortor blev det i Älvdalens sporthall i går kväll när Larz-Kristerz visade smakprov på nyinspelad musik.
  • Eva Wahlberg ( längst till höger) var en av de tusentals Älvdalsbor som gick man ur huse för att få ett specialsignerat ex av nya skivan.
  • Stefan Nykvist mottog Bälgdragets Hagströmpris i form av Albin-statyetten.

Som traditionen numera påbjuder gick Älvdalen man ur huse för att ha chans på ett signerat ex av Larz-Kristerz senaste album.
– Det här är det bästa vi gjort hittills, konstaterade Peter Larsson från scenen.

Annons

Från Älvdalen till Nashville heter Larz-Kristerz sjunde skiva och Älvdalsborna var som vanligt först i landet med att lyssna till nysläppet. Minst ett tusental hade kommit för att äta korv, lyssna på smakprov från skivan och byta några ord med bygdens egna dansbandskungar i Älvdalens sporthall.

– De är sig själva. Man får vad man ser, sade Eva Wahlberg som hade lyckats komma nästan längst fram i signeringskön.

Hon har också hunnit se Larz-Kristerz krogshow som avlutades i Tällberg i helgen och är helnöjd.

– De är ju genommusikaliska och så är det fart i dem.

Det är fjärde gången som i år tioårsjubilerande Larz-Kristerz håller releasekalas i Älvdalen.Tidigare har man varit utomhus men med ett senare skivsläpp än vanligt spetsade man in sig på ett temperaturmässigt behagligare alternativ denna gång.

– Det är alldeles för kallt nu. Skönt att få köra inomhus i kväll, konstaterade basisten Trond Korsmoe, efter spelningen.

Från Älvdalen till Nashville har spelats in delvis i Orsa men till stora delar också i Nashville tillsammans med namnkunniga musiker som Walt Aldridge, Mike Johnson och Larry Franklin. Lasse Höglund, Larz-Kristerz man på Sony music, kommenterade det nya soundet på plattan.

– Det är en hybrid mellan Larz-Kristerz sätt att spela dansband och country.

Han berättade också att Larz-Kristez fortfarande, tre år efter den stora dansbandsfebern efter vinsten i Dansbandkampen, är skivbolagets guldkalvar. Man satsar på att sälja platina med Från Älvdalen till Nashville, precis som de två senaste skivorna har gjort.

– Det är fortfarande feber därute. Vi har sålt massor av skivor på förköp.

I veckan släpps skivan i resten av landet och Larz-Kristerz gör en andra releasekonsert på Scandic Grand central i Stockholm. På frågan om det över huvud taget vore ett alternativ att köra på ett enda nationellt släpp svarar Trond Korsmoe omedelbart.

– Nehej, det här är vårat sätt att ge tillbaka något till Älvdalen.

Dragspelande gitarristen och sångaren Stefan Nykvist mottog kvällen till ära Föreningen Bälgdragets Hagströmpris, den så kallade Albin-statyette som bland annat tilldelats Hasse Tellemar tidigare.

Mer läsning

Annons