Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skivaktuella HubCaps på Rockabillyfest i Grycksbo

/

Annons

Inte mindre än sex stora akter i Rockabillygenren är med och förvandlar Grycksbo folkets park till en rock 'n' roll-arena i sann 50-talsanda.

Östgötagrabbarna i The HubCaps spelar på lördagskvällen och passar dessutom på att göra ett stopp i Borlänge och Liljekvistska parken på söndag.

- Vi gör två spelningar när vi ändå är i Dalarna. Det ska jäkligt kul att komma dit och spela. Det känns ju helt klart som en högborg för rock'n'roll med Enviken i centrum, säger gitarristen och sångaren Johnny Valentine, eller Jonas Holmberg som han egentligen heter.

The Hub Caps bildades 2001 och består efter ett par medlemsbyten numera av Ricky James, kontrabas, Igor Slootman, trummor och Jonas Holmberg, sång och gitarr.

Bandet beskriver själva sin musik som en blandning av rockabilly, rock'n'roll och gammelcountry. 2004 släppte de sin första självbetitlade platta på egen etikett. I juli gav indiebolaget Old rock records från Tibro ut HubCaps andra album Full Throttle. Den innehåller 14 egna låtar och 4 covers och ska förhoppningsvis göra bandet kända för ytterligare några rockabillyfans.

- Vi har ju medvetet riktat in oss på den snäva rockabillysvängen. Det är en lite krets. Men vi får väl se om det rör lite på sig med nya plattan. Vi är ju ett gäng halvmogna män som tar ett litet trappsteg i taget, säger Jonas Holmberg och skrattar.

Utöver HubCaps spelar Rockits, Nina & her evil humblebees, Trash Hombres, Interstate 40 Rhythm Kings och Seatsniffers i Grycksbo under helgen.

Mer läsning

Annons