Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skivaktuella Dia Psalma till Bolanche

/
  • Efter helgens 11-4 mot Ljusdal - och hjälp av kalix- är Andreas Lysell och Falu BS i högsta grad med i diskussionerna om elitseriekval. Foto:johan Solum/arkiv

Annons

1996 gjorde de sin sista spelning tillsammans, sedan blev det tyst i tio år. Förra sommaren återförenades punkkvartetten Dia Psalma och hann då med en spelning på Peace & Love. I slutet av sommaren är de aktuella med sin tredje fullängdare och släpper i juni första singeln. Just nu är de ute på en miniturné med fyra spelningar och på fredag är de tillbaka i Borlänge för ett gig på Bolanche.

- Det här är några specialspelningar som vi gör lite för att testa oss själva och publiken med vårt nya material. Det blir en hel del nytt och sedan lite gammalt som vi inte spelat live tidigare. Hittills har vi fått bra publikrespons så det är kul, säger Stipen Karlsson som är trummis i bandet.

Snabbare, ösigare och mer tillbaka till rötterna där det en gång började med punkbandet Strebers. Så har Dia Psalmas "nya" musik beskrivits och Stipen fyller i:

- Det är mer rakt på sak och mer energi nu än tidigare. På de två första plattorna var det mycket pålägg med fiol och cello bland annat. Det blir mer avskalat nu.

Ni delade på er 1996, vad gjorde att ni bestämde er för att återförenas förra året?

- Vi delade på oss för att det blev slentrian och vi började dra åt olika håll musikaliskt. Men vi har snackat om att återförenas i massor med år men vi har bott så illa till och det har hänt så mycket i våra liv så det har inte funnits utrymme för något bra. Men så verkade det funka för alla förra året så vi gjorde slag i saken.

Mer läsning

Annons