Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjögren och Di Leva möts åter i julshow

Annons

The Christmas show har premiär i december och reser sedan vidare på arenaturné till bland annat Linköping och Stockholm. De som ska stå för julstämningen är Christer Sjögren och Di Leva (som förra året turnerade tillsammans i Julturné -06), samt Anders Ekborg, Shirley Clamp och Sarah Dawn Finer tillsammans med en stor orkester ledd av Anders Eljas.

- Jag tycker att det är fantastiskt eftersom jag gillar att sjunga till stora orkestrar. Då kan man göra musiken rättvisa, säger Christer Sjögren.

Vad showen konkret ska innehålla förutom den typiska julmusiken och en cirka 20 man stark orkester, är ännu inte bestämt. Detta kommer man att börja spånas fram under maj. Trots detta och att showen ännu har långt kvar till premiär, tycks arrangörerna säkra på framgång. Tanken är att showen ska bli en årlig tillställning.

Hur kan ni veta att showen kommer att gå så bra, har ni någon backup?

- Att det ska gå bra, det måste man bara bestämma sig för, säger regissören Rolf Degerlund.

- Jag tror på den musikaliska kvaliteten hos artisterna.

Melodifestivalfyran Sarah Dawn Finer som snart släpper debutalbumet A finer dawn, har några idéer.

- Min mamma är ju från New York, pappa från London och jag är född i Sverige. För mig vore det roligt med en kombination av engelska "christmas carols", amerikansk Nat King Cole-tradition och den svenska visan. Det skulle jag kunna tänka mig att utforska, säger hon.

TT Spektra

Anna Hedlund

Mer läsning

Annons