Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siktar på hjärtat och landar på dansgolvet

/
  • Scenshow. Love is a burning things mix av rock och techno passar väl in i Skanka loss startfält som huvudsakligen består av alternativa dansakter.  Foto: PRIVAT 

Annons

Henrik Sandquist som spelar bas och synt i stockholmsbandet Love is a burning thing var på Skanka loss-festivalen redan för fyra år sedan. Då som besökare.

— Jag såg Midnight monkeys och Fox 'n wolf. Det ska bli jättekul att få komma och spela själv, för jag gillade verkligen festivalen då. Det var grym stämning, och så ligger det ju så fint nere vid vattnet!

Love is a burning thing, som gör sin daladebut i och med kvällens spelning, startade som ett krautprojekt under namnet The Argument 2003. Efter några medlemmars avhopp tog bandet en ny riktning, och de fick sitt nuvarande namn och sound under våren 2005.

— Vi är fortfarande influerade av kraut i den mån att vi improviserar fram mycket tillsammans när vi skriver låtar. Men det handlar inte att ligga och harva på samma sak i tio minuter som det gjorde tidigare. Nu gör vi lite mer dansgolvsvänlig musik. Men samtidigt är det viktigt att det ska inte bara handla om tjo och tjim, även om det är dansant musik. Vi siktar på hjärtat och landar på dansgolvet, säger Henrik, och berättar att bandet hämtar sina influenser från allt från garagerock till gammal techno.

— Joy division-techno var det någon som kallade vår musik.

Men det är inte bara musiken som gör Love is a burning thing. Bandet samarbetar med olika kreativa krafter kring allt ifrån affischer och videos till scenkläder. De driver en klubb i Stockholm tillsammans med designkollektivet Bravehat, där några av bandmedlemmarna ingår, och har gjort musiken till en dansföreställning.

— Det där med helhetsupplevelse är jätteviktigt för oss. Man har ju både öron och ögon! säger Henrik.

Hans bandkollega Kristoffer Busch har enbart hand om det visuella, i form av videoproduktioner som brukar projiceras på bandet under deras livespelningar.

— Och så har vi alltid speciella scenkläder. Det kan vara allt ifrån att vi har kläder som är nedstänkta med färg till att alla är klädda som präster. Det var kul när vi var troll, med svansar och grejer... Vi bjuder på oss själva rätt mycket vad gäller sånt där. Vi gör det här för att det är kul!

Fotnot: Love is a burning things musik finns hittills bara släppt på några samlingsskivor, men de jobbar för närvarande på sitt debutalbum.

Lyssna på: www.myspace.com/liabt

Fakta: Skanka loss

är en upplevelsefestival som idag och imorgon arrangeras för sjunde året i rad i Ängsholns Folkets park i Gagnef.

Aktiviteter som long- och skateboardåkning samt en fotbollsturnering varvas med konst och musikunderhållning från tre scener. Spelar gör bland andra Juvelen, Miss Li, Love is a burning thing, Ass, Alexander Salzberger och Kleerup.

För mer info, besök: www.skankaloss.com

Mer läsning

Annons