Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sidoprojektet är höstens melodi

Annons

Under sommaren har vi fått en försmak av vad som komma skall. Gmeyner, Safari och Peking Laundry är alla svenska band som har beskrivits som sidoprojekt och som har släppt smakprov från kommande album. Gmeyner släppte singeln "My angel" och med endast en spelning i bagaget bjöds bandet på Kalas-turné. Peking Laundry är Kents Martin Skölds och Nåids Martin Landquists sidoprojekt. I början av sommaren kom singeln och jeansreklamhitten "Don't turn away". Safari fick kort efter att de bildades en radiohit med "Crazy dream crazy days". Elektropoptrion har beskrivits som "Caesars Palace-Cesars sidoprojekt". I början av oktober släpps trions debutalbum. Samtidigt har Caesars Palace spelat in ett nytt album, som släpps i början av nästa år.

"Kalas"-aktuella Gmeyner består av enbart promiskuösa medlemmar. Sångerskan Irya Gmeyner har till och med beskrivit sitt nya band som en nyförälskelse. Urga-sångerskan har lyckats flörta till sig medlemmar från några av Sveriges största band - Bob Hund-gitarristen Conny Nimmersjö, Weeping Willows-basisten Stefan Axelsen och Infinite Mass-trummisen Jejo Perkovic.

Trots att Bear Quartet sannolikt är landets mest produktiva band är medlemmarna kanske de mest upptagna. Jari Haapalainen är en av Popsveriges mest eftertraktade producenter och dessutom ena halvan av Heikki, som är hans och Concretes Maria Erikssons sidoprojekt. Sångaren Mattias Alkberg har under våren ägnat sig åt soloprojektet Mattias Alkberg BD, Calle Olsson har soloprojektet Paddington DC och Peter Nuottaniemi är även med i Container of Love. Jejo Perkovic tror att det bara är positivt för ett band som Bear Quartet att medlemmarna får utlopp för sina visioner i andra konstellationer. I sommar jobbar Jejo Perkovic dubbelt på Kalas-turnén. Efter att ha trummat med Gmeyner har han ungefär en kvart på sig att torka av svetten innan han står på scenen med Infinite Mass.

På Gmeyners debutsingel medverkar även Soundtrack of Our Lives-organisten Martin Hederos - kanske Sveriges mest lättfotade organist. Medan Ebbot och de övriga medlemmarna sliter med nya låtar har Hederos haft affärer med Mattias Hellberg och Nina Ramsby som resulterat i två skivor.

ANNIKA GOLDHAMMER (PM

Mer läsning

Annons