Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Shufflas startar eget bolag

Annons

Hedemora, med förgreningar till Säter, har också en liten hiphopscen. Ett av de band som sprungit fram ur stan är Shufflas. För närvarande håller de som bäst på att spela in en ny skiva.

Shufflas och Frotté är de två hiphopband från Hedemora- Säterområdet som gjort sig mest kända. De har släppt varsitt fulllängdsalbum - Frotté vann pris för bästa debut på Swedish hiphop awards för sin platta Den stora daldansen.

Från början var medlemmarna i båda banden med i en enda stor grupp, Shufflas.

- Men vi kom då från två helt olika håll. Vi kände inte varandra förrän vi insåg att alla gillade hiphop, säger Stefan Wiklund, som är den enda medlemmen i både Shufflas och Frotté som fortfarande bor kvar i Hedemora.

Efter en tid delade de på sig och några bildade Frotté.

- De ville rappa på svenska och vi ville fortsätta på engelska.

Problemet var att utbrytarna tog med sig den medlem som stod för musiken. Shufflas måste se sig om efter en ny kompositör. Lösningen var att värva Josef, från Säterbandet Scan Wizards, och trion var komplett.

- Jag håller på att lära mig så smått också nu, säger Stefan Wik-lund.

2002 släppte Shufflas plattan The Youth of Today på ett litet bolag. Det gick katastrofalt dåligt, menar Stefran Wiklund.

- Det sket sig totalt med bolaget. Vi fick ingen promotion alls.

Med den erfarenheten i bagaget håller han på att starta ett eget bolag för att ge ut bandets musik. För närvarande har de kommit en bra bit i inspelningarna och för diskussioner med både svenska och amerikanska gästartister som kan komma att vara med på skivan.

- Det mesta går ganska snabbt, men det finns några riktigt lugna låtar med också.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons