Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Show- och dansmän i hög- och lågvatten

Annons

Show |
The Jeerk Show
Med: Micke Jansson,
Niklas Karlsson, BoBo
Eriksson, Thomas Bergstig,
Johan Regnell, Johan Erixzon


Stadsteaterns stora scen,
Falun, tisdag 16/11
Publik: 400 personer


Så kan det gå när sex vääääääldigt ambitiösa unga show- och dansmän med fötterna i revy-, och musikaltradition ägnar sig åt ohämmat frossande i artistiskt uppåttjack som Stomp och Fame factory.

Killarna i Jeerk överdoserar så där härligt måttlöst som bara riktigt rampljuskåta unga talanger kan göra, och gruppen bjuder på en luftlätt sockerchock till show där fantasisprudlande godbitar nästan riskerar att drunkna bland pretentiösa efterapningar och halvdana karaokenummer.

The Jerk show är en humoristisk totalföreställning med steppdans och kollektiv rytmik som grundbult. Här dansar pojkbandskaraktärer à la Backstreet Boys hand i hand med traditionella svenska revyfigurer à la Karl Gerhard. Här samsas Ghostbusters med Gregory Hines. Här finns utrymme för dyngusla hiphop- och rockpastejer, men också för skön kollektivdans i sneakers med steppjärn.

En skojig pantomimsketch följs av ett rugguggligt musiknummer. Högvatten och lågvatten om vartannat.

Lyckat? Tja, Jeerk-gänget får en nära nog fullsatt salong att frivilligt ställa sig upp och sjunga Kumbaya. Bisarrt, men proffsigt jobbat. Och även om det känns en aning flåshurtigt och pretentiöst med svartvita fotbilder till boybandhyllningar så är Jeerkarna absolut inte helt offside.

Här finns till exempel ett inspirerat tändarnummer som lyser upp, och en fantasifull mix av human beatbox och gammelstepp.

Scengruppen sträcker dock sin show till bristningsgränsen. Ivern att visa upp all talang under strålkastarskenet tycks svår att tygla.

Alla de sex medlemarna i gruppen får tillfälle att glänsa och visa upp specifika talanger, men det är de kollektiva dansansträngningarna som sitter tajtast. Showen är en underhållande rolig timme. Och en snudd på olidlig halvtimme såsig utfyllnad.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons