Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sharon tar jazztoner

Annons

I morgon är det åter dags för jazzentusiaster att söka sig till Husby. Intill Dalälvens strand hålls den andra upplagan av Jazztingets Spelmansstämma i jazzton. Fyra konsertscener och tre jamscener borgar för jazz av såväl proffs som amatörer.

Med Dalälven under fötterna kommer de mer kända artisterna att uppträda på en flytande scen. En av dem är den mångsidiga artisten Sharon Dyall, som under fredagen uppträder tillsammans med Norbergs Big Band.

- Att sjunga med storband är en extragrej för mig. Det är alltid kul att sjunga med storband, det spelar ingen roll om de är proffs eller halvproffs, när de möts i den gemensamma kärleken för musiken blir det alltid roligt, säger Sharon Dyall.

För tv-publiken är Dyall känd för att ha gestaltat Tina i följetongen

Varuhuset på 80-talet, men dessförinnan och därefter har hon musicerat. Nu regisserar hon också de svenska röster som läggs till utländska tecknade filmer. Musikkarriären startade i tonåren med en plats i hennes pappa Colin Dyalls band Modern Sound Corporation.

- Blues var det första jag fick lära mig. Det märks när jag sjunger i musikaler för de bluesiga tonerna kan jag inte tvätta bort, de är en del av min personlighet.

Med det 17 man starka bandet Norbergs Big Band ska Sharon framföra låtar som Orange coloured sky, Stormy monday och Stevie Wonders Signed, sealed, delivered.

Sharon Dyall och storbandet spelade ihop också för tre år sedan. Orkesterledaren Ulf Ander berättar att han lärde känna Dyall under sin tid i Sala storband då de spelade ihop för fyra, fem år sedan.

EVA-KAISA JUNGFALL

Mer läsning

Annons