Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex band vidare från Musik direkt

Annons

Konferencier för kvällen var Jonas "Heavy" Stentäpp som tillsammans med banden försökte lösa mordet på Olof Palme - dock utan större framgång.

Som vanligt när det gäller att tävla i musik fick juryn en svår uppgift att plocka ut de sex bidrag som fick en åtråvärd biljett tillfinalen på Cozmoz i Borlänge i april.

Men de som föll juryn i smaken var The Proof från Hedemora, Magdalena Sjökvist från Gustafs samt de fyra Borlängerepresentanterna Jell, Lucky Lucky Pigeons, The Royalties och Anders Lövgren.

The Proof framförde välspelad och tajt poprock med snyggt arrangerade låtar. Ett band som har åren framför sig och känns väldigt lovande.

Magdalena Sjökvist och Anders Lövgren framträdde båda solo med enbart gitarr och sång som vapen.

Magdalena stod för den tveklöst bästa sångprestationen, och övertygade juryn med sina finstämda ballader att hon för andra året i rad är värd en plats i finalen.

Anders levererade i stället mer direkta låtar med catchy refränger.

Tjejtrion Lucky Lucky Pigeons överraskade i det annars ganska mollbetonade startfältet med dansant synthpop.

Vilka sex akter som kommer att komplettera finalfältet avgörs nästa söndag i Vansbro.

Övriga band som spelade i Säter var: Rebel State (Säter), Black Tears (Ludvika), Obsezzion (Falun), The Hijackers (Säter), Plasmic Ocean (Falun), Last Minute Solution (Falun), Cirkus (Säter) och Blöw (Falun).

TOBIAS ANDERSSON

Mer läsning

Annons