Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seaside var fantastisk

Annons

Underbart försommarväder, ett fantastiskt läge, gratis inträde, samt en imponerande bredd på framträdande artister och genrer. Där har ni receptet på varför Seasidefestivalen blev en succé.

Ja, Martin Andres och Emil Roddars maratonfestival till projektarbete, som arrangerats i samarbete med Studiefrämjandet, kan faktiskt inte klassas som något annat än just en succé.

Och till stor del har det att göra med publiken, för hur sympatisk tanken med att hålla en festival för Faluns lokala musikscen plus några utsocknes akter än är, så är den ju inte särskilt originell.

Men Seasidefestivalen var fantastisk. Publiken var fantastisk. För det är något vackert med ett sådant här festivalspektakel. Och särskilt vackert blir det när det inte bara är det gamla trogna utomhusfestgardet som kommer för att dricka sina folköl och titta och lyssna.

Seasidefestivalen var särskilt vacker. Här fanns, förutom goths, hårdrockare, punkare, indies, också småbarnsfamiljer, gamla män och kvinnor och andra som man aldrig trodde besökte sådana här arrangemang frivilligt.

Egentligen är jag alldeles för ung för att vara nostalgisk över några Folketspark-fester, men jag tror faktiskt att det var precis så här det var.

Att alla, oavsett kön, ålder, stiltillhörighet och så vidare, kunde umgås och bara njuta av musiken. Som man gjorde i lördags vid Kålgårn.

Här fanns också musik att verkligen att njuta av, tro mig. Från Gloria Mundis djupt melankoliska stråkbaserade popmusik till Sabatons svettiga 80-talsmetall till Sugar Lou & The Rascals hårt svängiga rockabilly till Feebles emotionellt rockiga primalskrik och Inglorious Bastards punk-

rock.

Kvällar som denna är det lätt att en naiv mysighetsstämning som känns blommor-i-håret-och-barfotabarn infinner sig, men jag tror till och med att stenhårda killar som de i Orphan Gypsy uppskattade det.

Mycket väl godkänt, Roddar och Andre!

DANIEL SWEDIN

Mer läsning

Annons