Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seaside-tradition som växer

Annons

Man brukar ju säga att en tradition är etablerad efter tre gånger och Seasidefestivalen får härmed betraktas som en sådan. I år är den dessutom större än någonsin, med tre scener - Pirayan, Torsken och Braxen. Det innebär mer örongodis för besökarna, men även mer arbete för arrangörerna.

- Vi är lika många funktion-ärer som vi varit tidigare. Vi håller på att ragga fler, men alla ung-domar vill ju gå på festivalen, säger Mia Gustavsson från Studiefrämjandet och Backstage Production som arrangerar festivalen.

I dag påbörjas bygget av scenerna, men arbetet med årets festival påbörjades egentligen när sista tonen klingat ut efter förra årets Seaside.

- Då började i alla fall tanke-arbetet. I februari drog det i gång på allvar.

Bland artisterna finns både etablerade band som Centinex och färskingar som Disharmony, och hela spektrat däremellan. Stilmässigt är bredden lika stor.

De flesta genrer finns med, från hiphopande Bullit, med medlemmar från Shufflas, synthpopande Blunda, singer/songwriters , över oljudande Radio Death till hårda band som Sabaton och Draind of Empathy.

Har du några egna favoriter på festivalen?

- F.D.M. och Montezumas ska bli kul att se, säger Mia Gustavsson.

Fotnot: Du... det är gratis!

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons