Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schaffer tjuvstartar i morgon

Annons

Janne Schaffer vill ge sin publik en lugn sommar. Efter nästan trettio år som skivartist har han nu samlat sina mest rogivande låtar på en platta och gör en turné med samma tema. Första officiella konsertdatumen på turnén är den 5 och 6 juli på Kolmården. Då med Kolmårdens delfiner som gästartister.

Innan Janne Schaffer lirar med delfiner kommer han dock till Dalarna för två Musik vid Siljan-spelningar och ett gig på Ulfshyttans herrgård.

På söndag raj-raj-spelar Schaffer i Dalhalla tillsammans med Lasse Åberg, Klasse Möllberg och Electric Banana Band.

På måndag bjuder gitarristen på programmet "Musik i sommarnatten" i Siljansnäs kyrka, och därifrån far han till Ulvsjön för att framföra samma program vid Ulfshyttans herrgård tillsammans med Björn J:son Lind.

- Det är kul att samla de softa, fina låtarna på en platta. Jag tycker att vilken radiostation man än lyssnar på så är det ganska hysterisk musik. Nu på sommaren kan man behöva sätta sig ner lite och tänka. Det behöver jag i alla fall.

Genom åren har Janne Schaffer hunnit ge ut elva soloplattor och spelat in 4 200 låtar med andra artister, bland andra Ted Gärdestad, Björn Skifs och Bob Marley. Han har också jobbat som studiomusiker bakom artister som Abba och Cornelis Vreeswijk. Men han vill inte se samlingsskivan som en summering.

- Nej, jag ska fortsätta länge till.

Musikerna skickar just nu noter till varandra och övar var och en på sitt håll inför turnén.

- Jag och Björn J:son Lind behöver knappt öva ihop längre, säger Janne Schaffer. Efter att ha spelat i 29 år tillsammans räcker det numera att träffas en dag och repa. (PM)

DITTE HAMMAR

Mer läsning

Annons