Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Scennärvaron är total hos Elias

Annons

Ibland kommer de där lysande exemplen som visar att det är bättre att gå den långa vägen än att kastas in i rampljuset. Elias Åkesson är ett av dessa. Hans tid som gatumusikant - spelande för förmodligen den mest svårflirtade publik som finns - och enmansband har betalat sig. Scennärvaron är total när han går på Rookiescenen med sina Wizzkids.

- För er är vi ett av hundra band som spelar på festivalen. För oss är det sjukt spännande, säger Elias till en ganska stor publik innan de drar i gång.

Och de gör en mycket bra spelning. Energisk, charmig och grymt svängig. Både de lugnare låtarna och glädjepillren fungerar utmärkt. Jämförelserna med Dylan är ofrånkomliga, men Elias & The Wizzkids har mer popådra än den gamle.

De går utan tvekan hem hos publiken och får dispens att spela ett extranummer. Normalt kostar det 10 000 per minut att dra över tiden, berättar Elias. En i publiken erbjuder sig att betala, men chefen för Rookiescenen diggar The Wizzkids.

- Vi får spela mot lagen! Den här låten är värd 30 000, säger Elias innan de avslutar med Tired of this.

Det är bara en tidsfråga innan det lossnar ordentligt för Elias Åkersson. Att sitta i TV4:s morgonsoffa med Steffo "han som älskar livet" Thörnqvist är bara en kul parentes.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons