Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saxonfrossa på Bolanche

Annons

Jazzklubben i Borlänge bjuder in till saxofonfrossa på Bolanche i kväll. Det är meriterade irländska tenorsaxofonisten Richie Buckley som kommer på besök tillsammans med svenska Jakob Karlzon trio, en miniturné i Riksteaterns regi som i afton alltså lägger till i Borlänge över ett par set.

Richie Buckley är inte bara ett av de hetaste jazznamnen från den gröna ön, utan också en flitigt efterfrågad studiomusiker som i olika sammanhang blåst rör åt superstjärnor som Bob Dylan, Van Morrison och Elvis Costello. Buckley har också arbetat tillsammans med landsmännen i The Cranberries och med Sinéad O'Connor.

En jazz- och folkmusiker som kryddat sin musikerkarriär med diverse singer/songwriter- och pop-äventyr, med andra ord.

I uppbackande Jakob Karlzon Trio återfinns förutom pianisten Jakob Karlzon också batteristen Peter Danemo och basisten Mattias Svensson. Kvartettkonstellationen med Richie Buckley plockades ihop inför en irländsk turné hösten 2001, och i kväll får Borlängepubliken chansen att höra en mixad jazzrepertoar med material av såväl Buckley som trion och inslag av såväl irländsk som svensk folkmusik.

Mer läsning

Annons