Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samuelssons ensamteater

Annons

Musikern, dansaren och skådespelaren Magnus Samuelsson är inte bara aktuell i Dalateaterns uppsättning av Adems krig. I kväll gästar han Sagateatern i Hedemora med sin föreställning "Bara jag!" där han blandar alla de uttrycksmedel han har arbetat med.

Men i grunden finns folkmusiken och folkdansen. Magnus Samuelsson är huvudlärare på Musikkonservatoriet danslinje med folklig inriktning Falun.

Författare ger sig

in i skivbranschen

London. Först gjorde Salman Rushdie det, sedan följde Hunter S Thompson och Will Self i hans fotspår. Nu nöjer sig inte författare med att bara skriva böcker - de vill spela in skivor också.

Den brittiska tidningen Guardian tar upp fenomenet litterära rockstjärne-wannabes i en lång artikel. Salman Rushdie har spelat in en låt med U2, Hunter S Thompson dyker upp på mäster-dj:n Paul Oakenfolds nya album, Will Self har jobbat med Bomb the Bass och nu ska Iain Banks delta på chillout-gurun Chris Cocos platta.

- Musik handlar om att överskrida gränser, säger Chris Coco. Man är inte längre begränsad av arbeta i ett band med en sångare.

På Cocos skiva läser Ian Banks högt ur en av sina kusliga romaner. Kontrasten mellan chillout-musiken och skräckromantiken i texten är precis vad Chris Coco är ute efter.

- Jag gillar kontrasten mellan musik som får dig att känna dig som om du ligger i ett skumbad och ord som får det att låta som ett skumbad fullt med blod. (PM)

Christopher Reeve återfår sin rörelseförmåga

New York. Christopher Reeve har återfått känseln i vissa delar av kroppen. Reeve, som blev känd för sin huvudroll i "Stålmannen" totalförlamades i en ridolycka för sju år sedan.

Enligt nyhetsbyrån Reuters kan Christopher Reeve röra högra handleden, fingrarna på vänster hand och sina fötter. Reeve har sedan olyckan kämpat hårt för att rehabilitera sin kropp. Enligt läkarna är det inte omöjligt att Christopher Reeve i framtiden ska kunna förverkliga sin dröm om att en gång kunna gå igen. (PM)

Mer läsning

Annons